Saç Ekimi Hakkında Merak Edilenler, Ameliyatsız Saç Ekimi Mümkün mü ?

21 Nisan 2022

Saç Ekimi Hakkında Merak Edilenler, Ameliyatsız Saç Ekimi Mümkün mü ?

Saç ekimi son yıllarda çok sık duyduğumuz bir tedavi çeşididir. Özellikle ülkemizin saç ekimi konusunda gelmiş olduğu ileri nokta ve tedavi seçenekleri sayesinde her yıl binlerce kişi ülkemizde saç ekimi tedavileri yaptırmaktadırlar. 2019 yılında ülkemize yurtdışından gelen ve saç ekimi yaptıran kişi sayısı neredeyse 500.000 kişiye ulaşmış durumdadır. Pandemi ile birlikte bu sayıda sapmalar oluşsa da ülkemiz için çok önemli bir sağlık turizmi alanı yaratan saç ekimi hakkında bir çok konu merak edilmektedir. Yazımızın devamında konu ile alakalı en çok sorulan soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

  • Saç ekimi yaptırırken nelere dikkat etmek gerekmektedir. Herkes saç ekimine müsait yapıda mıdır?

Bu sorunun cevabını verirken Saç ekimi yapılmadan önce hastaların belli rahatsızlıkları taşımaması konusu önemlidir. Saç ektirmek isteyen kişinin herhangi bir kan rahatsızlığı, böbreklerle ilgili bir hastalığı , kalp problemleri gibi problemlerinin bulunmuyor olması gerekmektedir. Bu hastalıklara sahip kişilerin öncelikle doktorlarına muayene olarak görüş almaları uygun olmaktadır.

  • Saç ekiminde ekilen greftlerde dökülme yaşanır mı?

Saç ekiminde ekim yapılan greftlerde dökülme yaşanılıp yaşanmaması işlemi yaptırdığınız merkeze, kişinin genel sağlık durumuna, ekim işlemleri sonrasında beslenme tarzına ve ekim işleminin dökülmeye müsait olmayan bölgelerden alınan köklerle yapılmış olmasına bağlı olarak değişim gösterebilmektedir. Genel olarak saç ekimi ile ilgili gelinen son noktada sistem oldukça geliştirilmiş olduğundan dökülme problemleri minimuma inmiş durumdadır.

  • Saç ekiminde kullanılan yöntemler ile saçlar ne kadar sürede çıkmaktadır?

Saç ekimi yöntemine başvuran kişilerde ekilmiş olan köklerin çıkması işlem yapılan kişilerin genel sağlık durumlarına bağlı olarak değişebilmektedir. Köklerin beslenme düzeyi iyi olan bireylerde bu süre 4 ay ile 1,5 sene gibi değişen zamanlarda ortaya çıkabilmektedir. 

  • Saç ekimi işleminde fiyatlandırma neye göre belirleniyor?

Saç ekimi yaptırdığınız merkez ve saçınızda ekim yapılacak alanın genişliği fiyatlar üzerinde birinci dereceden önemli unsurları oluşturmaktadır. Bir çok merkez greft başına ücretlendirme yaparken farklı fiyatlandırma uygulamaları da bulunan merkezler mevcuttur.

  • Ameliyatsız saç ekimi Mümkün mü?

Saç ekimi alanında yeni gelişen bir çok teknik mevcuttur. Yeni teknikler ameliyatsız saç ekim şansını da mümkün kılmakta olup bir takım kozmetik yöntemler ile saç çoğaltma işlemleri de yapılabilmektedir. Genel olarak baktığımızda ise saç ekimi işlemlerinin daha kalıcı ve kullanılır olması için halen ameliyat ile yapılan saç ekimleri tercih edilmektedir.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Korona Virüsü Aşıları Yeni Varyantlara Karşı Etkili Midir?

29 Temmuz 2022

Korona Virüsü Aşıları Yeni Varyantlara Karşı Etkili Midir?Korona virüs, Çin ülkesinde...

Alternatif Tıp Tedavi Yöntemleri

14 Haziran 2022

Alternatif Tıp Tedavi YöntemleriHomeopati, kişiye özgü uygulanabilen bir alternatif tedavi ...

Korona Virüs Aşısının Pandemiye Etkisi

9 Haziran 2022

Korona Virüs Aşısının Pandemiye EtkisiPandemi kıtalar arası yayılma özelliği olan salg...