Arkadaşlıklar Neden Dağılır? 

30 Ağustos 2022


Arkadaşlık paylaşacak ortak bir değer kalmadığında biter. Arkadaşlık bireyler arasında sevgi ve saygı bittiğinde sona erer. Arkadaşlık taraflar arasında çıkan çeşitli fikir çatışmalarının çözümlenememesi nedeniyle biter. Taraflar arasında tahammülsüzlük ve uyumsuzluk arttığında arkadaşlık sonlanır. 

 

İnsan neden arkadaşlık kurma eğilimindedir? 


Sosyal bir varlık olan insanın hayatında arkadaşlık kavramının yeri oldukça önemlidir. Bir insanın iletişim kurmadan hayatını idame ettirmesi mümkün değildir. Bu da hayatının farklı alanlarında beraber vakit geçirdiği insanlarla olan bağını ve hayatla olan ilişkisini güçlendirmeye yardımcı olur. Arkadaşlık ortamları ve çeşitleri farklıdır. Her insanın girdiği çeşitli ortamlarda çeşitli arkadaş grubu olur. Okul/ iş arkadaşlıkları, komşular, spor arkadaşlıkları, gezi arkadaşlıkları olabileceği gibi tamamen anlık da gelişebilir. Özellikle günümüzde sosyal medyanın aktif kullanılması çeşitli arkadaşlıkların başlamasına yardımcı oluyor. İlgi alanları ortak olan insanlar zaman içerisinde etkileşimlerini sıklaştırarak arkadaşlık kurabiliyorlar. 
 

Arkadaşlıktan herkesin çıkardığı anlam farklı olabilir. Herkesin arkadaşlıklardan beklentisi farklı olabilir. Çoğu zaman taraflar birbirlerinin beklentilerini karşılayamadığı için biter. Arkadaşlıklar geçici olduğu kadar kalıcı ve ömürlük de olabilir. Hiç beklenmedik bir anda başlayan bir arkadaşlık uzun yıllar devam edebilir. Bu tamamen arkadaşlıktan ne beklendiğine, arkadaşlık için nelerin göze alınıp nelerin gözden çıkardığına bağlıdır. İyi bir arkadaş her zaman arkadaşının yanında olur ve onu destekler. İyi günde kötü günde sevinçlerimizi hüzünlerimizi paylaşacak arkadaşlarımızın olması sırtımızı yaslayabileceğimiz bir dağa benzer. Arkadaşlık karşılıklı saygıyı demektir. Saygı bittiğinde arkadaşlık da biter. Saygı ve sevgi olmadan arkadaşlık olmaz. 

 

Arkadaşlık ortak konu, değer, ilgi alanlarının bitmesi zamanla değişmesiyle zamanla sonlanabildiği gibi anlaşmazlık ve sürtüşmelerle de olabilir. Artık paylaşılacak bir şeyin kalmaması arkadaşlığı bitirmenin en hüzünlü yolu olabilir. Arkadaşlığın bitmesine neden olan en büyük neden çoğu zaman taraflardan birinin diğerini gözden çıkarmasıdır. Değer vermemek arkadaşlığı bitirir. Arkadaşlık değer vermek, fikirlerini önemsemek, hayatında yer açmak demektir. Hal hatır sormadan, çıkar ilişkisinde bulunmak arkadaşlık değildir. Bu tıpkı bir alışverişe benzer. Ama taraflar bu karşılıklı alışveriş ve çıkara bağlı iletişimden memnunsa buna da elbette bir çeşit arkadaşlık denilebilir. Bu durumda karşılıklı çıkarlar sağlanamadığında arkadaşlık bitmeye mahkum olur. 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Anarşizm ‘in Öğretisi Nedir?

1 Eylül 2022

Anarşizm‘in öğretisi nedir? Sorusu insanların birbirlerine sıklıkla sorduğu bir sorudur. He...

Dünyaca Tanınan Türk Ressamlar

1 Eylül 2022

Dünyaca Tanınan Türk Ressamlar yazımızda hem dünyanın dört bir yanına duygularını dağıt...

Batıl İnanç Nedir?

1 Eylül 2022

Batıl inanç nedir? Sorusu son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan bir durum halini aldı. Bun...

EN ÇOK İZLENEN FİLMLER

30 Ağustos 2022

Tüm zamanların en çok izlenen ve hasılat yapan filmleri neler? 1. AVATAR James Cameron...