Ansiklopedi Nedir?

4 Haziran 2022

Ansiklopedi Nedir?

Ansiklopediler çeşitli konularda nesnel fikirleri sunan kaynaklardır. Yani bu kaynaklarda yer alan tüm bilgiler kanıtlı olarak derlenerek sunulmaktadır. Bundan dolayı şahsi görüşler içermezler. Ansiklopedilerde konular harf sırasına göre dizilerek hazırlanmaktadır. Şu an satışta olan ansiklopedilerin neredeyse tamamı resimli anlatımlarla daha cazip hale getirilmeye çalışılmaktadır. Geçmiş zamanlarda çok fazla kullanılan bu kaynaklar günümüzde gelişen yeni dünya ile birlikte artık eski önemini koruyamamıştır. Ansiklopedilerin kendi aralarında çeşitleri olabilmektedir. Bu çeşitler ansiklopedilerin içerikleri ile ilgili olup herhangi bir bilim ile ilgili ise o isimle anılmaktadır. Örneğin Sağlık Ansiklopedisi gibi. 

Neden Artık Ansiklopedi Kullanmıyoruz?

İnternetin hayatımıza bu denli hızlı girişi ile birlikte tüketim alışkanlıklarımız ve yaşam alışkanlıklarımız büyük ölçüde değişime uğramıştır. İnternetli yeni dünyada önceden kullandığımız pek çok ürünü yada eşyayı hayatımızdan çıkarmış durumdayız. Ansiklopedilerde teknolojik dünyanın bize getirileri ile tarih olan eşyalarımızdan bir tanesi olmuştur. Eskiden her evde en az birer takım görmeye alışkın olduğumuz ansiklopediler o dönemin en büyük araştırma kaynaklarını oluşturuyor idi. Ancak zamanla internetin dünya genelinde pek çok insan tarafından kullanılmaya başlanması bir konuda araştırma yapmak isteyen her yaştan insanı bu platformlara çekmiştir. Dünyada bilgiye erişimin son derece basitleştiği yaşadığımız yüzyılda artık ansiklopedi kullanmak eskisi kadar gündemde değildir. 

Bir dönem özellikle evlerinde küçük çocukları olan ailelerin ödevlerinde ki araştırma konularında en çok başvurduğu kaynaklardan olan ansiklopediler bilgilerin güncellenememesi nedeni ile zamanla işlevselliğini yitirmiş ve geri dönüşüm malzemesi haline gelmiştir. İnternette araştırdığımız pek çok konu da en güncel verileri dakikasında ulaşabiliyorken konu ansiklopedi araştırmasına geldiğinde maalesef güncel bilgiler içermeyen veriler ile karşı karşıya kalmamız çok büyük ihtimaldir. Değişen dünyada bir çok bilgi yapılan yeni araştırmalarla değişmekte ve güncel hale gelmektedir. İnternetin pek çok kesim tarafından erişilebilir bir ağ haline gelmesi ile buradan yapılan araştırmalar insanlara daha konforlu geldiğinden ansiklopedi kullanımı yok denecek kadar azalmıştır. 

 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Anarşizm ‘in Öğretisi Nedir?

1 Eylül 2022

Anarşizm‘in öğretisi nedir? Sorusu insanların birbirlerine sıklıkla sorduğu bir sorudur. He...

Dünyaca Tanınan Türk Ressamlar

1 Eylül 2022

Dünyaca Tanınan Türk Ressamlar yazımızda hem dünyanın dört bir yanına duygularını dağıt...

Batıl İnanç Nedir?

1 Eylül 2022

Batıl inanç nedir? Sorusu son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan bir durum halini aldı. Bun...

EN ÇOK İZLENEN FİLMLER

30 Ağustos 2022

Tüm zamanların en çok izlenen ve hasılat yapan filmleri neler? 1. AVATAR James Cameron...