Yeni Stadyum Projeleri Nelerdir?

15 Mayıs 2022

Yeni Stadyum Projeleri Nelerdir?

Yeni stadyum projeleri başta sporseverlerin olmak üzere emlak sektörü dahil birçok alanda adından söz ettirmeyi başarmıştır.Hızla gelişen ve yayılan spor kültürüne olan ilgiden dolayı yeni spor komplekslerine olan ihtiyaç ortaya çıkmıştır. Özellikle mevcut stadyumların yenilenmesi veya kapasitelerinin arttırılması gibi nedenlerden dolayı bu alanda oldukça başarılı projelerin ilk adımlarının atıldığı görülmektedir. Stadyumlar genel itibari ile sadece spor faaliyetlerinin icra edildiği alanlar olmaktan çıkması ile beraber, bu sektöre olan yatırımlar da hızla arttığı görülmektedir.

2022 Yılında Başlayan Stadyum Projeleri

2021 yılı itibari ile birçok stadyum başarılı bir şekilde sonuçlandırılmış ve sporseverlerin hizmetine sunulmuştur. Fakat Gençlik ve Spor Bakanlığının her alanda tesisleşme misyonu bu çalışmaların yeterli olmadığını ve yeni projelere başlamanın gerekliliğini ortaya koymuştur. Yeni stadyum projeleri her ne kadar spor kulüpleri ile ilişkilendirilmiş olsa da temel olarak il veya  ilçelere kazandırılan yatırımlara olarak değerlendirilmektedir. 2022 yılında ise birçok proje ihale edilmiş ve sonuçlandırılmasının akabinde yeni projeler başlatılmıştır. 

2021 yılından başarı ile tamamlanan başlıca stadyum projeleri ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Bursa Stadyumu
  • Eskişehir Stadyumu
  • İzmir-Karşıyaka Stadyumu
  • Samsun 19 Mayıs Stadyumu
  • İzmir-Göztepe Stadyumu
  • Hatay Stadyumu
  • Konya stadyumu
  • Manisa Akhisar Stadyumu
  • Adana Stadyumu

Her ile ve ilçeye uygun olarak başlayan projelerde temel esas şehrin veya ilçenin ihtiyacına en uygun şekilde yanıt verecek şekilde projelendirilmiş olmasıdır. Bu sebep stadyum kapasite ölçeklendirilmesinde en az beş bin seyirci kapasitesinin hedeflendiği görülmektedir.

Yeni Stadyum Projeleri Hangi Şehirlerde Başladı?

Yeni stadyum projeleri başlangıç olarak eski tesislerin yenilenmesi veya sıfırdan inşa etmek olarak ilk adım atılmaktadır. Projelerin bitiş süresi ise ortalama olarak iki ve dört yıl arasında olduğu görülmektedir. Yeni projelerin başladığı şehirler ise hedef olarak bütün illerimizde eş zamanlı olarak başlatıldığı sonucunda ulaşılabilmektedir. 

Stadyumların sosyo-kültürel etkisi göz önünde bulundurulduğunda çevre sakinlerine olumlu yönde katkısı kaçınılmaz olacağı varsayılmaktadır. Toplu etkinlikle, söyleşiler, kutlamalar veya spor müsabakaları gibi etkinliklerin yaratacağı çarpan etkisinin yerel halkın geliri üzerinde oldukça olumlu katkı sağlayacaktır. Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Tekirdağ, Kocaeli gibi büyük şehirler olmak üzere Türkiye'nin bütün illerinde yeni projelere start verilmiştir. 

 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Basketbolda İşaretler Ne Anlama Gelir?

26 Mayıs 2022

Basketbolda İşaretler Ne Anlama Gelir?Basketbolda hakemlerin kullandığı pek çok işaret bu...

Yaşlılıkta Spor Yapmanın Önemi Nedir?  

19 Mayıs 2022

Yaşlılıkta Spor Yapmanın Önemi Nedir?  Yaşlılıkta spor yapmanın önemi nedir sorusu he...

Uzak Doğu Dövüş Sporları

18 Mayıs 2022

Uzak Doğu Dövüş SporlarıUzakdoğu dövüş sporları rakibin saldırısını durdurmayı am...

WWE Nedir?

18 Mayıs 2022

WWE Nedir?WWE, World Wrestling Entertainment teriminin kısaltması olarak kullanılmaktadır. A...